Næringsliv

Telenor lover fasttelefon til alle som vil ha

Selv om utfasingen av Telenor kobbernett har startet, lover telegiganten en løsning for fasttelefon via fiber eller mobil til alle som ønsker det.

Telenor. Foto: NTB scanpix

Telenor. Foto: NTB scanpix

Artikkel av: NTB
13. juni 2018 - 13.48
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Tirsdag skrev Nettavisen at Telenor aktivt starter utfasingen av kobbernettet, som brukes til fasttelefoni og xDSL-bredbånd.

Det betyr at rundt 15.000 kunder i løpet av 2018 og 2019 vil få flyttet tjenestene over fra 100 år gammel kobber til mobil- eller fibernett.

– Vi forstår at noen av kundene reagerer på at det blir en endring. Jeg kan forsikre om at kundene nå får mer pålitelig teknologi og at fasttelefonen vil bestå i en mer moderne utgave. Vi ønsker at overgangen skal skje så smidig som mulig, og vi vil også ha dialog med kommunene der vi bytter teknologi, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og fasttelefoni i Telenor Norge, i en pressemelding onsdag.

Telenor understreker at selskapet beholder infrastrukturen over kobber dersom det ikke finnes alternative teknologier i et område, eller der det er mest hensiktsmessig å opprettholde tilbudet over kobbernettet.

(©NTB)