Næringsliv

Svakere resultat for Dagens Næringsliv-eier

Annonseinntektene falt, mens abonnementsinntektene økte.

Sjefredaktør Amund Djuve tar imot prisen for Årets Avis under presseprisutdelingen på de Nordiske mediedagene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sjefredaktør Amund Djuve tar imot prisen for Årets Avis under presseprisutdelingen på de Nordiske mediedagene i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
11. juli 2018 - 22.48

NHST-konsernet som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet, tjente mer på abonnementer, men mindre på annonser i andre kvartal 2018.

Driftsresultatet endte på 13,2 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 23,7 millioner fra samme periode i fjor. Før engangskostnader var driftsresultatet 30,7 millioner kroner, en nedgang på drøyt 5 millioner kroner.

Omsetningen i andre kvartal endte på 332,5 millioner kroner, ned fra 334,4 i samme kvartal i fjor.

Her er hele kvartalsrapporten

Forretningsområdet «Norske Publikasjoner» – avisene – hadde en omsetning på 169 millioner kroner, en oppgang på 4 prosent, skriver E24.

Høydepunkter fra rapporten

Omsetningen i andre kvartal var stabil. Det skyldes at tilbakegangen i annonseinntekter blir kompensert med vekst i abonnementsinntekter og salg av andre tjenester.

Justert for avviklet virksomhet, var det omsetningsvekst i Nautisk Forlag i andre kvartal, mens inntektene i Mynewsdesk var stabile før valutaeffekter.

Abonnementsinntekten i publikasjonene vokste 4 prosent i andre kvartal, mens tilbakegangen i annonser var på 7 prosent.

EBITDA før engangskostnader endte på 31 millioner kroner, en tilbakegang på 5 millioner kroner. Det var tilbakegang i alle virksomhetsområdene, med størst tilbakegang i Norske Publikasjoner og i Mynewsdesk. Begge var tilbake 3 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Etter engangskostnader var EBITDA på 25 millioner kroner i andre kvartal og driftsresultatet i endte på 13 millioner kroner.

NHST Media Group har steget 102 prosent i det unoterte markedet de siste 12 månedene, men er ned 71,3 prosent fra toppen den 24. januar 2007.

Børsverdien er nå på 400 millioner kroner, ned en knapp milliard de siste 11 årene.