Næringsliv

DNB vil ikke overta Enklere Liv

Enklere Liv Holding ble mandag slått konkurs etter store tap de tre siste årene.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
29. august 2018 - 08.44

DNB har bygget opp en rekke handelsbedrifter etter konkurs som Notabene og Kid. Men banken, som har gitt Enklere Liv store lån, vil ikke være med på å redde selskapet, skriver DN.

- Vi har vurdert alle alternativer, som vi alltid gjør når vi har en kunde som går mot konkurs. I dette tilfellet er det ikke aktuelt å overta aksjene eller bli ny eier, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til avisen.

- Så Enklere Liv er vanskeligere å løse for dere?

- Dette selskapet har hatt en krevende økonomisk situasjon i en lengre periode og skiller seg ut fra andre varehandelselskaper vi har overtatt. Eksempelvis gikk Nille-kjeden med overskudd i Norge, men med tap i Sverige, sier Westerveld videre til avisen.

- Så dere tar tapet på engasjementet i Enklere Liv?

- Når vi har en kunde som går konkurs er det en av konsekvensene. Det gjenstår å se hvor mye av verdiene som kan tas vare på gjennom oppgjøret, men dette er det bostyret som holder i, sier Westerveld til avisen.

Les også: Enklere Liv er konkurs