Næringsliv

Hotellene sørget for overnattingsrekord i juli

Antallet overnattinger ved hoteller og andre overnattingssteder økte med 1,2 prosent i juli. For både norske og utenlandske overnattinger endte det med rekord.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
7. september 2018 - 10.09

Samlet var det 6,3 millioner overnattinger hos de kommersielle overnattingsstedene i Norge i juli, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Den totale økningen fra samme måned i fjor skyldes først og fremst oppgang på hotellene der det ble registrert 60.000 flere overnattinger – en oppgang på 1,9 prosent.

Samtidig økte gjennomsnittsprisen per rom med 3,7 prosent fra juli i fjor til samme måned i år. Losjiomsetningen som ikke omfatter måltider og servering, selv om det er inkludert i prisen, økte med 4,7 prosent.

Andelen campingovernattinger økte ellers med hele 42 prosent, noe som antas å skyldes flere overnattinger i bobiler enn i fjor.

(©NTB)