An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Uværet Gordon traff USA som sterk storm

Den tropiske stormen slo inn over fastlandet i USA vest for delstatsgrensa mellom Alabama og Mississippi klokka 22 tirsdag kveld, lokal tid.

Foto: AP Photo/Dan Anderson

Foto: AP Photo/Dan Anderson

Artikkel av: NTB
5. september 2018 - 06.33

Den tropiske stormen Gordon var ventet å bli oppgradert til orkan omtrent når den traff golfkysten, men for å være klassifisert som orkan, må det 32 meter per sekund til. Ifølge The National Hurricane Center var den vedvarende vindstyrken oppe i 30,5 meter per sekund da stormen traff land.

Det er ventet at stormen vil avta raskt i styrke når den trekker innover Mississippi og Louisiana onsdag, og videre inn gjennom Arkansas torsdag. Det er videre meldt 100-200 millimeter nedbør i de områdene som berøres av stormen, med melding om stormflo og tilhørende varsel sendt ut.

Dermed kan det se ut til at det ikke blir så ille som fryktet denne gangen. Myndighetene i Mississippi og Alabama har i forkant av Gordon erklært unntakstilstand. Folk langs kysten har hamstret inn batteri og vann, og lagt ut sandsekker for å hindre at hjemmene blir oversvømt.

(©NTB)