Næringsliv

Statkraft kjøper vannkraftverk i Brasil

Statkraft har inngått avtale med EDP energis do Brasil om kjøp av åtte vannkraftverk i den brasilianske delstaten Espírio do Santo.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
26. oktober 2018 - 10.46

Porteføljen har en samlet installert effekt på 131,9 megawatt, opplyser selskapet.

– Oppkjøpet passer godt inn i Statkrafts strategi om å bygge oss opp gjennom lønnsomme prosjekter i markeder hvor vi allerede har virksomhet. Statkraft vurderer Brasil som et nøkkelmarked for vekst og oppkjøpet styrker vår posisjon for videre utvikling i landet, sier konserndirektør Jürgen Tzschoppe.

Avtalen gjør at Statkraft Energias Renováveis overtar 100 prosent av EDP Energias do Brasils aksjer i EDP PCH og Santa Fe Energia. Førstnevnte eier sju vannkraftverk i drift, mens sistnevnte eier ett.

Transaksjonen er betinget av myndighetsgodkjennelse.

(©NTB)