An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Northug knuser bok-konkurrentene, opplag på 62.000

Foto: Heiko Junge / NTB/Scanpix.

Foto: Heiko Junge / NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
8. november 2018 - 12.20

Petter Northug er i en egen klasse blant høstens mange sportsbøker. Langrennsprofilen selger så det gnistrer.

Få dager etter utgivelsen i slutten av oktober gikk boka «Min historie» (skrevet av Jonas Forsang) om Northug inn på bokhandlernes bestselgertopp.

– Jeg hadde nesten glemt hvor godt det føles med en førsteplass. Dette er inspirerende, var Northugs kommentar til NTB om suksessen.

Boka er nå oppe i et opplag på 62.000. Den er nylig solgt til Estland, er ute på markedet i Finland og skal snart også lanseres i Sverige, alle tre land med sterk langrennstradisjon.

NTB har bedt om en salgsrangering fra Bokhandlerforeningen for til og med forrige uke. Dette gjelder salg i hele 2018, og utgivelsestidspunkt kan spille inn.

«Min historie» ligger på åttendeplass i kategorien sakprosa. Der topper Thomas Erikssons «Omgitt av idioter».

Det er langrenn også nærmest Northug blant sportsbøkene. Oddvar Brå-prosjektet «Oddvar Brå – et skiløperliv» (forfatter Thor Gotaas) ligger på 32.-plassen.

Løperfamilien Ingebrigtsen er blitt et norsk fenomen etter TV-serie og storsuksess på friidrettsbanen. Pappa Gjerts «Kunsten å oppdra en verdensmester» ligger som nummer 65.

Fotballprofilen Bernt Hulsker forteller om sitt liv og karriere i «Alt fra Hulken» og kommer inn som nummer 79.

Otto Ulseth har skrevet historien om fotballtreneren Nils Arne Eggens liv og karriere i «Nils Arne – et liv i svart og hvitt». Den ligger foreløpig på plass 91.

(©NTB)