Næringsliv

Eksstyreleder i Nissan nektet kausjon

En domstol i Tokyo har avvist den tidligere styrelederen i Nissan Carlos Ghosns krav om kausjon.

Foto: AP Photo/Ng Han Guan, File

Foto: AP Photo/Ng Han Guan, File

Artikkel av: NTB
22. januar 2019 - 06.20

Domstolen i Tokyo nektet å gå med på kausjon, til tross for at Ghosn lovet å gå med elektronisk fotlenke, gi fra seg passet og betale for sikkerhetsvakter som påtalemyndigheten skulle godkjenne. Avgjørelsen ble gjort kjent i en skriftlig uttalelse tirsdag.

Den 64 år gamle Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november. Han ledet Nissan Motor Co. i mer enn 20 år, men er nå siktet for juks med kredittopplysninger og for å ha underrapportert egen kompensasjon fra Nissan i minst 8 år, noe han bestrider og hevder at kompensasjonen fra Nissan til ham aldri ble fastsatt. Han anklages videre for tillitsbrudd med henvisning til at Ghosn skal ha påført Nissan investeringstap og at han skal ha betalt en forretningsmann fra Saudi-Arabia.

Ghosn sier han ikke er skyld i at Nissan led noe tap og at betalingen til forretningsmannen var for lovlige tjenester.

(©NTB)