Næringsliv

Krever ni millioner euro i løsepenger

Kona til en av Norges rikeste har vært borte i ti uker - krever løsepenger

Tom Hagen. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.

Tom Hagen. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.

Artikkel av: NTB
9. januar 2019 - 08.25

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker, og det er fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta, ifølge Aftenposten.

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med Tom Hagen, som står på 172. plass på Kapitals liste over Norges rikeste personer med en anslått formue på 1,7 milliarder kroner – i hovedsak tjent på eiendom og salg av strøm.

Ifølge VG er det kommet krav om 9 millioner euro i løsepenger.

Kravet om løsepenger er ifølge VG i kryptovalutaen Monero, som er laget på en måte som gjør at transaksjonene ikke kan spores.

Ifølge Aftenposten, som først omtalte saken, har politiet etterforsket saken i full hemmelighet.

Kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog.

Ifølge VGs opplysninger er det funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet. Avisen skriver at politiet har brukt biler med falske skilter når de har kjørt til huset for å sikre spor – av frykt for kontraspaning.

Etter det Romerikes Blad forstår, er svært få kriminalsaker etterforsket i like stort omfang i nyere tid i Norge. Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol.

Politiet holder en pressekonferanse om den antatte bortføringen klokka 11 onsdag formiddag, og ledelsen for etterforskningen vil ikke svare på spørsmål før dette.

Svein Holden er bistandsadvokat for ektemannen Tom Hagen. Holden ønsker ikke å kommentere saken foreløpig, men opplyser til NTB at han skal holde en egen pressekonferanse om saken onsdag ettermiddag. Tidspunktet blir kjent på politiets pressekonferanse.

(@NTB)