Næringsliv

- Uunngåelig å opparbeide bonuspoeng

DNB-sjefen mener det er uunngåelig å opparbeide seg bonuspoeng og har selv brukt bonuspoeng på å ta med barna på jobbreiser.

Rune Bjerke - Foto: NTB Scanpix

Rune Bjerke - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
10. januar 2019 - 08.28

- Du opptjener jo bonuspoeng hver gang du handler med Mastercardet ditt i en Rema-butikk, så det er uunngåelig å opparbeide bonuspoeng, men jeg må innrømme at for mitt vedkommende er det ikke jeg som er den heldige i familien når det gjelder bruk av de poengene, sier DNBs konsernsjef Rune Bjerke til DN.

De nye reglene fra Finansdepartementet flytter ansvaret for å rapportere og skatte for ansattgoder fra den enkelte ansatte og til arbeidsgiver. Dette gjelder også privat bruk av flybonuspoeng, dersom de er opptjent i jobbsammenheng, skriver avisen.

- Vi har som følge av disse reglene besluttet at det ikke skal være lov for våre ansatte å ta ut disse bonuspoengene som opptjenes på tjenestereise til private formål. En sånn type beslutning gjør det betydelig enklere, sier Bjerke til avisen.

- Har du selv skattet av flybonuspoengene?

- Jeg har stort sett brukt de poengene til jobbrelaterte ting, som ledsagerreise eller hatt med barn i jobbsammenheng, svarer Bjerke.