An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Miljøkrimsiktelse mot kompostanlegg

Renovasjonsselskap i Rogaland er siktet for miljøkriminalitet.

Ilustrasjonsfoto: ungvar / Shutterstock / NTB scanpix

Ilustrasjonsfoto: ungvar / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. februar 2019 - 09.38

Renovasjonsselskapet IVAR i Rogaland er siktet for miljøkriminalitet etter et ukontrollert utslipp fra et kompostanlegg sist høst.I tillegg til siktelsen mot det interkommunale selskapet – som dekker Stavanger, Sandnes og flere andre kommuner i regionen – er en ansatt i IVAR siktet, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det foreligger mistanke om brudd på forurensningsloven. Etterforskningen pågår fremdeles. Formålet nå er å avklare hvorvidt det har skjedd straffbare lovbrudd og hvem som eventuelt skal holdes ansvarlig, sier politiadvokat Magnus Engh Juel i Økokrim. Saken er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen.

Etter et kraftig regnvær i fjor høst, ble det målt svært høye verdier av fosfor og nitrogen i en bekk som går ut i Lutsivassdraget. Kilden viste seg å være IVARs komposteringsanlegg Hogstad i Sandnes, skriver avisen. Fylkesmannen anmeldte selskapet og en entreprenør for å ha lagret kompost på en slik måte at det medførte et kraftig, ukontrollert utslipp.

Sandnes-ordfører og styreleder Stanley Wirak (Ap) sier siktelsen foreløpig ikke vil få noen konsekvenser.

- Selv om det foreligger siktelser, trenger ikke det bety så mye. Så får etterforskningen vise om saken skal henlegges eller om det skal tas ut tiltale.

(©NTB)