An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Ghosn løslatt mot kausjon

Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn er løslatt mot kausjon i Japan.

Carlos Ghosn. Foto: AP Photo/Michel Euler, File

Carlos Ghosn. Foto: AP Photo/Michel Euler, File

Artikkel av: NTB
6. mars 2019 - 09.53

En japansk domstol fastslo tirsdag at 64-åringen kunne løslates mot kausjon, mot at han ikke forlater Japan. Han er også ilagt flere andre restriksjoner.

Onsdag skal han ha betalt kausjonsbeløpet, 1 milliard yen, nærmere 78 millioner kroner, og kona Carole Ghosn ble sett da hun forlot fengselet i Tokyo i morgentimene. Noen timer senere forlot også en mann som antas å ha vært Ghosn fengselet.

Mannen var omringet av vakter og iført ansiktsmaske, hatt, briller og klær som en bygningsarbeider, og han forsvant i en hvit umerket varebil uten å snakke med ventende journalister.

Bedrageri

Ghosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

19. november ble han pågrepet i Japan, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.

Renault anklager ham også for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale Renault hadde med Chateau de Versailles.

Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottakelse Ghosn i 2016 holdt i Grand Trianon, et av flere palass i Versailles utenfor Paris.

Fastholder uskyld

Mitsubishi og Nissan avskjediget den mektige brasiliansk-fransk-libanesiske biltoppen kort tid etter at han ble pågrepet, og i januar valgte han å forlate dobbeltrollen han hadde i Renault.

Ghosn benekter imidlertid alle anklager og fastholder at han ikke har gjort noe galt.

– Jeg er uskyldig og akter å forsvare meg selv i retten mot disse grunnløse anklagene som ikke kan underbygges, heter det i en kunngjøring fra ham onsdag.

(©NTB)