An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Nordmenn forsøkte å svindle forsikringsselskaper for 314 millioner

Norske forsikringskunder forsøkte i fjor å svindle forsikringsselskapene for til sammen 314 millioner kroner i 1.157 saker.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
17. mars 2019 - 07.34

Det kommer fram i forsikringsbransjens svindelrapport for 2018, omtalt av Aftenposten.

For svindel med skadeforsikring er gjennomsnittsbeløpet på 155.000 kroner, mens gjennomsnittsbeløpet for syke- og uføreforsikringer er på 1,4 millioner kroner.

I rapporten kommer det fram at menn er de største svindlerne, og at de svindler mest på bil. Blant annet avdekker forsikringsbransjen såkalte «kamerat-kollisjoner» hvor de involverte hevder at de ikke kjenner hverandre, selv om det blant annet gjennom sosiale medier kommer fram at de er venner. Ifølge rapporten ble det i fjor avslørt 300 svindelforsøk når det kommer til bilforsikring, hvor hver fjerde var arrangert kollisjon.

Rapporten viser også at yngre kunder er mer tilbøyelig for å svindle enn de godt voksne. En ny trend er at flere bruker samme kvittering for å kreve erstatning for samme dyre veske som er blitt «stjålet» på reise.

Krav om å erstatte Apple-produkter som har forsvunnet fra stjålet bagasje har også blitt en gjenganger.

(©NTB)