An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Innfører nye krav til helsearbeidere

Studenter innen 20 helse- og sosialfag får minstekrav om blant annet hvordan de skal snakke med barn om seksuelle overgrep.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Artikkel av: NTB
18. april 2019 - 07.41

Det har fram til nå vært bestemt hvilke temaer studenter skal igjennom, uten at det har vært nasjonalt minstekrav til sluttkompetanse, skriver VG. Det har dermed vært forskjeller på hva ferdig utdannende helse- og sosialarbeidere, for eksempel sykepleiere og vernepleiere, kan når de går ut i arbeidslivet.

Regjeringen innfører nå et minstekrav til hva studenter innen helsefag- og sosialfag skal kunne, uavhengig av hva de har studert og hvor.

Blant annet skal studentene vite hvordan de snakker med barn om omsorgssvikt, vold og overgrep, ha kunnskap om integrering, likestilling og ikke-diskriminering, og planlegge og gjennomføre tiltak som sikrer trygg overføring av pasienter mellom ulike enheter og nivåer i helsetjenesten, skriver avisen.

– Når de blir introdusert for dette allerede i studiet, håper vi det gir dem et bedre utgangspunkt når de kommer ut i yrket. For de kommer til å møte unger og ungdommer som har hatt slike opplevelser, sier høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) til VG.