An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Konkurrerer om oppussing av Nationaltheatret

Statsbygg har valgt åtte grupper som skal konkurrere om oppdraget med rehabiliteringen av Nationaltheatret.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
16. april 2019 - 06.00

På oppdrag fra Kulturdepartementet skal Statsbygg utarbeide et forprosjekt for oppussing av Nationaltheatret.

I en prekvalifisering søkte 15 grupper om å delta i konkurransen. Av disse er nå åtte valgt ut til å gi tilbud på prosjekteringen av rehabiliteringen.

– Gruppene er valgt ut både på grunnlag av soliditet, kompetanse og tidligere erfaring, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Hun forteller at det er lagt vekt på overførbar kunnskap og erfaring med rehabilitering og antikvarisk restaurering, men også erfaring med bygg for teater eller scene spesielt.

I sitt endelige valg av prosjekteringsgruppe opplyser Statsbygg at det vil legges vekt på både kvaliteten og pris i tilbudene. Gruppene har frist til å komme med tilbud 10. mai, og Statsbygg vil ta sitt endelige valg i løpet av juni.

De åtte valgte gruppene er WSP Norge, NSW Arkitektur AS, Sweco Norge AS, Snøhetta Oslo AS, Lund Hagem Arkitekter AS, Nordic Office of Architecture AS, Multiconsult Norge og Arkitema Architects AS.

(©NTB)