Personlig økonomi

Så mye tjente de råeste analytikerne og forvalterne

Her er skatteliste-fasiten for Norges mest profilerte analytikere, strateger og forvaltere.

Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.

Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
14. oktober 2016 - 11.32

Millioninntekt er mer eller mindre obligatorisk ser man på listen over de fleste av Norges mest profilerte analytikere, strateger og forvaltere. 

Aller høyest troner Kristoffer Stensrud, en av gutta bak Skagenfondene. Han hadde i fjor en nettoinntekt på drøye 17,2 millioner kroner, og er lignet med en formue på 472,8 millioner kroner - også det den høyeste på listen.

Ifølge Kapitals 400 rikeste-liste som ble lagt frem i september, er imidlertid Stensrud god for langt mer, og magasinet har beregnet hans reelle formue til å være på cirka 2,3 milliarder kroner.

Nummer to på listen er Jørgen Stenshagen, sønn av Egil Stenshagen og forvalter av familiens eget investeringsselskap, Stenshagen Invest. Han kunne i 2015 skilte med en inntekt på 13 millioner kroner, og en formue på drøye 300 millioner kroner.

Også hans kolleger i Stenshagen Invest, de tidligere analytikertoppene Ole Petter Kjerkreit og Aasulv Tveitereid, er å finne på listen. Kjerkreit som nummer fire, med en inntekt på 7,4 millioner kroner og en lignet formue på 28 millioner kroner.

Litt lenger ned må vi for å finne Tveitereid, som i 2015 hadde en lignet inntekt på litt over to millioner kroner. Han havner imidlertid høyt blant de med størst formue, hvor han er lignet med drøye 57 millioner kroner.

Også investeringsdirektør i Nordea Investment Management, Robert Næss, og Swedbanks sjefstrateg Peter Hermanrud kan skilte med en solide inntekter og formuer. 

Førstnevnte tjente i fjor nesten 11 millioner kroner, og hadde en nettoformue på knappe 28 millioner kroner. Hermanrud hadde derimot en lignet formue på over 51 millioner kroner, mens inntekten endte på 5,8 millioner kroner.

Også analytiker i ABG Sundal Collier, John Olaisen, DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus og Jarand Rystad i Rystad Energy bikket fem millioner kroner i inntekt i 2015.