Personlig økonomi

Jensen gir ingen løfter om pensjon fra første krone

Pensjonsfloken om opptjening fra første krone som ikke ble løst i årets lønnsoppgjør, vil finansminister Siv Jensen (Frp) foreløpig ikke mene noe om.

Finansminister Siv Jensen (Frp), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
11. april 2018 - 11.06

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Rigmor Aasrud utfordret Jensen på pensjonsrettigheter fra første lønnskrone, men fikk ikke napp i spørretimen i Stortinget onsdag.

Aasrud viste til at NHO, LO og YS ikke kom helt i mål på dette punktet da årets lønnsoppgjør i privat sektor ble landet i helgen.

– Ikke alle pensjonsflokene er løst, og i spørsmålet om endringer i ordningen med obligatorisk tjenestepensjon er ballen spilt over til Stortinget og regjeringen, sa Aasrud.

I dag er det valgfritt om arbeidsgiver betaler inn pensjon for dem som tjener under 93.000 kroner. Det rammer unge, folk med små stillinger og lavtlønnede, anførte hun.

– Tjener du 400.000 kroner, så regnes pensjonsopptjeningen kun av 307.000 når det gjelder obligatorisk tjenestepensjon. Mener finansministeren at det er rettferdig? spurte Aasrud.

Jensen kunne ikke love noe.

– Dette er et spørsmål regjeringen ikke har tatt stilling til, men jeg har registrert at det var et viktig spørsmål fra arbeidstakersiden i forhandlingene. Jeg kan ikke svare mer nå enn at det må vi komme tilbake til fra regjeringens side, sa finansministeren.

(©NTB)