Personlig økonomi

Frykter renten mer enn boligprisene

Boligkjøpere er nervøse for renten. 

Foto: Alexander Raths / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Alexander Raths / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
5. mai 2018 - 07.47

DN møter Jens Ole Rygh (28) og Mina Waagan (27) på visning på Blommenholm. De to er på jakt etter en bolig utenfor hovedstaden etter å ha bodd i en leilighet i Oslo i over fire år.

Rygh og Waagan sier til avisen at de ikke er så bekymret over en prisstigning i boligmarkedet ettersom de planlegger å kjøpe og selge i det samme markedet. De er derimot mer bekymret over en kommende renteøkning.

- Det kan være skummelt, det kan det jo. Vi håper jo ikke på en renteøkning, sier Rygh til DB.

- Vi har vært heldige med å ha hatt en lav rente en god stund nå, men da vi kjøpte vår første bolig var vi forberedt på at renten kunne gå opp og satte en fast sparing for å sikre at vi kunne klare det. Det vil jo være like viktig nå, ikke å kjøpe mer enn man har råd til og ha en buffer å gå på, legger Wagaan til.