Personlig økonomi

Kraftig kronefall – dette er en «sell off»

Joachim Bernhardsen - Foto: Finansavisen

Joachim Bernhardsen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
29. mai 2018 - 13.53

Tirsdag svekkes den norske kronen markert mot både dollar og euro. En dollar går nå for 8,29 kroner (mens den tidligere i dag var oppe i 8,33 kroner) mens en euro går for 9,57 kroner (mens den tidligere i dag var oppe i 9,61 kroner).

- Det virker som om kronen blir rammet av «risk off»-en vi ser i eurosonen. Dette er store utslag. Det er store bevegelser i lys av at vi ikke har hatt overraskelser på norske nøkkeltall. Dette er en «sell off» – og det er ofte da man får de store utslagene, sier rente- og valutastrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets til E24.

Bakteppet skal være usikkerheten knyttet til de politiske utsiktene i Italia, hvor også euroen har svekket seg betydelig mot dollar.