Personlig økonomi

Søndagens aksjetips

Det er ikke mye som tyder på at det kan komme en korreksjon til uken, men det er en ting som kanskje kan være et tegn.

Illustrasjon: Pisit.Sj / Shutterstock / NTB scanpix

Illustrasjon: Pisit.Sj / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
20. mai 2018 - 00.01

Hovedindeksen steg 1,4 prosent sist uke, fra 878,81 til 891,86 og ny all-time high, og sluttet i tillegg marginalt under intradag all-time high på 892,36.

Den siste måneden har hovedindeksen steget 6,4 prosent og siden nyttår er den opp 9,5 prosent. De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 22,4 prosent. 

Til sammenligning var oppgangen i 2017 på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,9 prosent.

Solid oppgang

De siste søndagene har vi antydet at det kunne være rom for en korreksjon, men at det kunne bli litt klarere i løpet av uken. Det ble ikke klarere sist uke heller. Det er snarere blitt mer sannsynlig med videre oppgang.

Omsetningen fortsatte å øke sist uke også. RSI fortsatte i tillegg litt opp og forbi toppene fra ukene før, og brøt i tillegg den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Det kan bety at det er rom for videre oppgang kommende uke også.

Og som vi antydet forrige søndag signaliserer bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet at det kan være rom for et støt opp mot 900 og toppen i den stigende trenden.

Nytt kjøpssignal ved oppgang forbi all-time high på stigende omsetning.

Korreksjon?

Snur RSI ned igjen, og faller tilbake under den fallende trendlinjen, kan det være duket for en korreksjon og testing av tekniske støttenivåer.

Ved en korreksjon er det teknisk støtte på 880-, 870-, 860- og 850-nivået, og mer teknisk støtte ned mot 840-nivået.

Brytes 880-nivået kan hovedindeksen følgelig falle tilbake mot 870-nivået. Ved et eventuelt brudd på 870-nivået vil 850 og 50-dagers glidende gjennomsnitt være de neste som kan bli testet.

Trendene er imidlertid sterke og foreløpig er det ikke noen andre tegn på en mulig korreksjon enn at RSI på 75,16 tilsier at børsen er i ferd med å bli litt overkjøpt.

Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet holder vil imidlertid en eventuell korreksjon være udramatisk, forbigående og en kjøpsmulighet.

Positive undertoner

Det er fremdeles en langsiktig, positiv undertone i RSI-chartet (den langsiktige er ikke markert i chartet under).

Forsetter de positive undertonene kan eventuelle korreksjoner ned fremdeles bli forbigående. 

Og ved et brudd på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet kan det også, som antydet før jul, være rom for at Hovedindeksen stiger til 900 i løpet av det kommende året og videre til 1.000 i løpet av de kommende 1 - 3 årene.