Personlig økonomi

Fra i dag kan langt flere bruke Apple Pay

Visa- og enkelte Mastercard-kunder kan nå bruke Apple Pay til raske, enkle og sikre betalinger med mobile enheter

Foto: Mastercard

Foto: Mastercard

Artikkel av: Øystein Byberg
20. juni 2018 - 06.17

Fra og med i dag kan norske forbrukere med Visa-kort bruke Apple Pay til raske, enkle og sikre betalinger med mobile enheter.

- Vi ønsker Apple Pay velkommen til Norge. Visa har støttet lanseringen av Apple Pay over hele verden, og vi er stolte over å bidra til at en innovativ betalingsløsning nå også er tilgjengelig for norske forbrukere, sier Norges-sjef i Visa, Jens Nes.

Det er ingenøvre verdi på Apple Pay transaksjonen, og forbrukerne godkjenner betalingen ved bruk av Touch ID eller Face ID (tilgjengelig på iPhone X)

Apple Pay blir også tilgjengelig for brukere av Mastercard utstedt av Nordea. Apple Pay revolusjonerer mobile betalinger med en enkel, rask og trygg måte å betale på, fremgår det av en melding fra Mastercard.

Mastercard har samarbeidet tett med Nordea og Apple for å gjøre det mulig å bruke Apple Pay på en sikker måte.

 Hver dag bruker flere av oss digitale enheter for å utføre betalinger. Med dagens lansering av Apple Pay i samarbeid med Nordea, styrker vi vår satsing på å tilby Mastercards brukere pålitelig og enkel mobilbetaling i alle kanaler, sier Inge Kjønnøy, leder for Mastercard i Norge.

Det høye antallet korttransaksjoner og den høye mobilbruken i Norden gjør at digitale løsninger er en viktig del av Nordeas strategi.

- Vi gleder oss veldig over at vi nå kan tilby Apple Pay til våre kunder, i tett samarbeid med Mastercard. Erfaringer fra andre land vi har lansert i, er at kundene blir overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Også kundene til Santander Bank og Sbanken får tilgang til Apple Pay nå.