Personlig økonomi

To av tre ville valgt økt sparing til pensjon

Lokale lønnsforhandlinger pågår nå over hele landet

Credit: Syda Productions / Shutterstock / NTB scanpix

Credit: Syda Productions / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
21. juni 2018 - 09.00

- To av tre (67 %) svarer at de ønsker å prioritere økt sparing til pensjon ved årets lokale lønnsoppgjør, sier pensjonsekspert hos Frende Forsikring, Tord Tøsse.

Han sier det er smart både for arbeidstaker og arbeidsgiver å velge pensjon foran lønn, skriver Frende Forsikring.

Vest- og sørlendinger er mest positive

En interessant betraktning er at vest- og sørlendinger er mest positive til økt pensjonssparing. Mens det er 62 prosent av østlendingene som vil øke sparingen til pensjon og 67 prosent av innbyggerne i Trøndelag og Nord-Norge som vil gjøre det samme, så sier hele 74 prosent av vest- og sørlendingene at de prioriterer pensjon. Det viser en fersk pensjonsundersøkelse utført av Respons Analyse for Frende Forsikring

- Kanskje er det den sindige vestlendingen som spinker og sparer og har en langsiktig horisont som skinner gjennom i tallene, sier Tøsse

Interessert i spleiselag

I spørreundersøkelsen ble nordmenn også spurt om det kunne være interessant med et spleiselag om pensjon med arbeidsgiver. Det betyr for eksempel at arbeidsgiver øker pensjonssparingen med to prosent, men en av disse prosentene trekkes fra den ansattes lønn. 

- 24 prosent svarer at dette er «svært interessant», mens 31 prosent sier at det er «ganske interessant» og 11 prosent er usikre, sier pensjonseksperten. 

Totalt er altså et klart flertall positive til en slik spleiseløsning om økt pensjonssparing.