Politikk

Flere drept i minst åtte eksplosjoner

Thailand: - Ikke islamistisk terror

Flere nye bombeangrep har rammet Thailand. Til sammen er minst fire personer drept og over 20 såret i eksplosjoner det siste døgnet. Thailandsk politi mener bombeangrepene ikke er knyttet til islamistisk terror (oppdatert).

Foto: REUTERS/REUTERS TV.

Foto: REUTERS/REUTERS TV.

Artikkel av: NTB
12. august 2016 - 06.57

Til sammen er minst fire personer drept og over 20 året i minst åtte eksplosjoner i Thailand det siste døgnet.

– Vi er sikre på at angrepet ikke er knyttet til terrorisme, sier en talsmann for politiet i Thailand som også opplyser om at det er for tidlig å si hvem som står bak angrepet.

Fredag morgen gikk to nye bomber av i feriebyen Hua Hin og tok livet av minst én person. Angrepet kom under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av i samme by og tok livet av én person og såret over 20 andre.

I tillegg er det meldt om to bomber på den populære turistøya Phuket, mens ytterligere to bomber gikk av i provinsene Trang og Surat Thani fredag morgen og tok livet av til sammen to personer.

– Sammenheng

I feriebyen Surat Thani, som er provinshovedstad i provinsen med samme navn, gikk to bomber av i morgentimene fredag.

En av bombene skal ha vært gjemt i et blomsterbed foran kontorene til havnepolitiet. Den andre gikk av foran kontorene til provinspolitiet.

– Jeg tror dette har sammenheng med eksplosjonene i Hua Hin, sier provinsguvernør Wongsiri Promchana.

Det første angrepet i serien rammet torsdag kveld i Hua Hin og tok livet av minst én person. 19 personer, deriblant flere utenlandske turister, ble såret i eksplosjonene.

To bomber var plassert i to blomsterpotter som sto rundt 50 meter fra hverandre utenfor en bar i et populært utelivsområde. De gikk av med rundt en halvtimes mellomrom.

– Vil skape kaos

Thailands statsminister og juntaleder Paynut Chan-O-Cha sier at de foreløpig ikke vet hvem som står bak.

– Bombene er et forsøk på å skape kaos og forvirring. Hvorfor rammer disse bombene nå som landet vårt er på vei mot stabilitet, en bedre økonomi og turisme – og hvem gjorde det, spør statsministeren.

Mange nordmenn ferierer for tiden i Thailand. Etter at de første bombene gikk av i Hua Hin, har det ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet.

Utenriksdepartementet har opplyst at de har kontakt med ambassaden i Bangkok og undersøker saken nærmere. (©NTB)