An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Krekar kan likevel bli utlevert til Italia

Påtalemyndigheten vil ikke avvise at mulla Krekar kan bli utlevert til Italia dersom han finnes skyldig og dømmes til fengsel i den kommende rettssaken.

Brynjar Meling og Mulla Krekar - Foto: Scanpix

Brynjar Meling og Mulla Krekar - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
1. desember 2016 - 13.19

Førstestatsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet sier til ABC Nyheter at det berammede rettsmøtet mot Krekar 13. mars i Italia så vidt han vet, ikke skal være avlyst. Rettssaken mot den 60 år gamle kurderen skal etter planen starte i den norditalienske byen Bolzano 13. mars.

Glent sier det etter italiensk lov er anledning til å dømme personer in absentia, altså at de ikke selv er til stede under rettssaken. Dersom Krekar dømmes i mars, kan italienske myndigheter på nytt begjære ham utlevert for å sone en straff.

– Det er et mulig scenario. Men jeg kjenner ikke intern italiensk rett, sier Glent til ABC Nyheter.

Tre andre som er siktet i samme sak som Krekar og er bosatt i Storbritannia, er også løslatt fra varetekt. Hos den britiske påtalemyndigheten blir det bekreftet at det må være opp til italienske myndigheter å kreve de dømte personene utlevert. (©NTB)