Politikk

Meningsmåling: Gjør Obamacare mer effektiv

Kun 3 av 10 amerikanere mener at presidenten burde jobbe videre for å erstatte den eksisterende helsereformen, ifølge en ny meningsmåling. 

Donald Trump. AP Photo

Donald Trump. AP Photo

Artikkel av: NTB
11. august 2017 - 17:08

Resultatene av meningsmålingen, gjort av uavhengige Kaiser Family Foundation, ble lagt fram fredag.

1.211 amerikanske voksne har svart på spørreundersøkelsen, som ble gjennomført i etterkant av at et flertall i Senatet i slutten av juli sa nei til å skrote det foreløpig siste utkastet til en ny helseplan.

President Donald Trumps ønske om å erstatte forgjenger Barack Obamas helsereform, også kjent som Obamacare, er noe han burde legge på is, ifølge resultatet av meningsmålingen. Nesten 4 av 5 av de spurte svarer at de vil at presidentens administrasjon burde gjennomføre tiltak for å sikre at Obamacare fungerer skikkelig, heller enn å undergrave reformen.

Trump har blant annet truet med å stanse lovpålagte utbetalinger til forsikringsselskaper, med mindre lovgiverne opphever og erstatter Obamacare.

Kun 3 av 10 svarer at de ønsker at Trump og republikanerne skal jobbe videre for å oppheve og erstatte helsereformen. Et flertall mener også at det var riktig av Senatet å si nei til det foreløpig siste utkastet.

Samtidig svarer 6 av 10 republikanere og Trump-støttespillere at de mener administrasjonen burde jobbe videre for å oppfylle slagordet «opphev og erstatt».

Meningsmålingen ble gjennomført mellom 1. og 6. august. Feilmarginen er på inntil 3 prosentpoeng.

(©NTB)