An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Foreslår norskkrav for barnehageansatte

Regjeringen foreslår å innføre et nasjonalt krav om at personer som har et annet førstespråk enn norsk og samisk som vil jobbe i barnehage, må kunne godt norsk.

Erna Solberg og Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix

Erna Solberg og Siv Jensen. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
1. september 2017 - 14.01

Forslaget ble lagt fram i statsråd fredag.

– En av barnehagens viktigste oppgaver er å utvikle barnets språk, fordi språket er nøkkelen til lek og nye vennskap. Derfor er det viktig at barna har voksne rundt seg som kan hjelpe dem med å utvikle språket, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Undersøkelser viser ifølge regjeringen at én av tre barnehagebestyrere som har minoritetsspråklige ansatte, har opplevd at disse ikke kan godt nok norsk til å snakke med foreldre, barn og kolleger.

Regjeringens forslag innebærer at alle som søker jobb i barnehage framover, må ha avlagt en norskprøve og ha oppnådd et bestemt nivå på delprøvene i skriftlig framstilling, lytteforståelse og muntlig kommunikasjon. Kravet gjelder først og fremst søkere uten barnehagelærerutdanning, og det er også unntak, blant annet for personer som har gjennomført opplæring i norsk i grunnskolen eller på videregående skole.

Regjeringen foreslår at kravet ikke skal gjelde barnehager som gir et tilbud på et annet språk enn norsk.

(©NTB)