Politikk

Oljevirksomhet gir staten 183 milliarder i inntekter

Olje- og energidepartementet oppjusterer anslaget over hvor mye penger staten vil få inn fra olje- og gassvirksomheten i 2018. 

Artikkel av: NTB
12. oktober 2017 - 10.27

Statens nettoinntekt anslås i statsbudsjettet til drøyt 183 milliarder kroner i 2018. Anslaget er oppjustert med omtrent 1 prosent sammenlignet med tallene som ble lagt fram i revidert nasjonalbudsjett i mai.

– Petroleumsvirksomheten er Norges største næring og bidrar med store inntekter til finansieringen av velferdsstaten. Den vil forbli vår største og viktigste næring i form av arbeidsplasser, inntekter og verdiskaping i overskuelig fremtid, sier olje- og energiminister Terje Søviknes i en pressemelding.

Pengene kommer fra skatter og avgifter, inntekter fra statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) og utbytte fra Statoil.

(©NTB)