An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Nordmann kan bli oljeminister i Somaliland

Norsksomaliske Ibrahim Mohammed Hassan (66) kan bli oljeminister i utbryterstaten Somaliland.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
6. desember 2017 - 18.32

Hassan kom til Norge på 1970-tallet og er utdannet oljeingeniør fra London og Stavanger. Han har bakgrunn fra blant annet Saga Petroleum og Asante. Nå vurderes han som én av to kandidater til å bli Somalilands nye oljeminister, får Nettavisen bekreftet fra flere hold.

Utbryterstaten Somaliland er ikke internasjonalt anerkjent som en selvstendig stat, mend holdt i presidentvalg i november. Neste uke tiltrer Musa Bihi Abdi som ny president. Somaliland har potensielt enorme olje- og gassreserver. Det kan bety gode nyheter for norske investorer.

– Jeg tror selvfølgelig at det kan være ekstra sympati for norske investorer, og det vil være språk- og kommunikasjonsfordeler, sier førsteamanuensis i internasjonale relasjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, Stig Jarle Hansen.

(©NTB)