Politikk

Listhaug: – Høres ut som enkelte i Ap har gått på kurs hos meg

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) vet ikke helt om hun skal tro på signalene fra Ap om en strengere asyl- og innvandringspolitikk. 

Sylvi Listhaug. Foto: NTB Scanpix

Sylvi Listhaug. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
6. februar 2018 - 17.11

Når Ap-leder Jonas Gahr Støre tar til orde for økt hjelp i nærområdene fordi verdens asylsystem er i ferd med å bryte sammen, gjenstår det å se om Arbeiderpartiet virkelig ønsker å stramme inn, mener Listhaug.

– Det er gledelig å høre at enkelte i Ap nå høres ut som de har gått på kurs hos meg og bruker mange av de samme ordene som jeg brukte i valgkampen, da jeg ble forsøkt demonisert av Støre og flere andre. Men om Ap nå våkner, så er det veldig bra, sier Listhaug til NTB.

– Slitsomt

Støre sa til NTB mandag at Ap må justere seg og ta diskusjonen om frykt i lokalsamfunn der flyktninger skal bosettes, uten å bli noe gissel for Frp. – De eier ikke denne diskusjonen, poengterte Ap-lederen.

Listhaug mener det gjenstår å se hvor mye som er nytt fra Ap.

– Jeg håper de legger seg på en strammere linje og at de blir der. Det er forferdelig slitsomt at Ap i det ene øyeblikket er strenge, og i neste øyeblikk myker opp. Det siste så vi nylig da Ap sørget for at voksne afghanske menn som har fått avslag, likevel skal få behandlet søknaden på nytt, sier justisministeren.