Politikk

Putin: Vi har avslørt over 400 spioner

Over 400 spioner ble avslørt i Russland i fjor, opplyser president Vladimir Putin. Nordmannen Frode Berg er  blant dem som er siktet for spionasje i landet. 

Vladimir Putin. AP Photo

Vladimir Putin. AP Photo

Artikkel av: NTB
5. mars 2018 - 17.07

– De jobber iherdig med Russland, med de mest moderne metoder, spionmidler og tekniske spionverktøy, sa Putin under en tale til ansatte i den russiske sikkerhetstjenesten FSB mandag.

– Bare i fjor ble 72 etterretningstjenestemenn og 397 utenlandske agenter i spiontjeneste stanset, opplyste han.

Den 67 år gamle nordmannen Frode Berg er blant dem Russland hevder å ha avslørt. Den pensjonerte grensevakten ble pågrepet av FSB i Moskva 5. desember, med 3.000 euro i kontanter som han på vegne av ikke navngitte nordmenn skulle gi til en hittil ukjent person i Russland.

FSB hevder pengene var betaling til en agent og har siktet Berg for spionasje. Nordmannen, som sitter i varetekt i Russland, avviser anklagen og hevder å ha blitt lokket i en felle.

Russland hevder USA vil forsøke å påvirke presidentvalget senere i år, men har ikke lagt fram bevis for dette. USA gransker på sin side påstander om Russlands innblanding i fjorårets amerikanske presidentvalg.

(©NTB)