Politikk

Gir 250 mill. i krisehjelp

EU vil gi omkring 250 millioner kroner i bistand for å hjelpe Venezuela gjennom landets humanitære krise, selv om landet selv har avvist behov for pengene.

Foto: Fernando Llano / AP.

Foto: Fernando Llano / AP.

Artikkel av: NTB
9. juni 2018 - 07.52

Mesteparten av pengene vil gå til helsehjelp, mat og rent vann, opplyser EU-kommisjonen.

Bistanden kommer i en tid der Venezuela får sterk internasjonal kritikk for det som hevdes å ha vært et udemokratisk avholdt valg da president Nicolás Maduro ble gjenvalgt for seks nye år i mai.

Venezuela er inne i en dyp sosioøkonomisk krise, og mangelen på mat og andre nødvendige varer er mange steder akutt.

– Mange mangler avgjørende medisiner og trenger legehjelp. Vi kan ikke forbli tilskuere til denne tragedien, sier EU-kommissær Christos Stylianides, som nylig besøkte grensen mellom Venezuela og Colombia.

Humanitære organisasjoner har tidligere uttrykt bekymring for at penger som gis til Venezuela, ikke brukes til humanitære formål. En ikke-navngitt talsperson sier til AP at pengene blir gitt til grupper som arbeider i landet, slik som FN og Røde Kors.

Venezuelanske myndigheter har ikke kommentert bistanden fra EU. Tidligere har regjeringen nektet å ta imot penger, fordi de anser assistanse som en mulig trojansk trehest, der utenlandske myndigheter kan komme inn i landet med militært personell.

(©NTB)