Politikk

Hackere skal ha stjålet data om topphemmelig amerikansk missil

Hackere tilknyttet den kinesiske regjeringen skal ha stjålet store mengder data om undersjøisk krigføring fra en underleverandør til USAs marine.

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
9. juni 2018 - 23.51

Datainnbruddet omtales i den amerikanske avisa The Washington Post. De henviser til anonyme amerikanske tjenestemenn som forteller at dataene ble stjålet i januar og februar.

Blant materialet som skal ha kommet på avveie er hemmelige planer om å utvikle et supersonisk missil til bruk om bord på ubåter innen 2020.

Underleverandøren navngis ikke i saken, men selskapet var ifølge avisen hyret inn ved flåtebasen Naval Undersea Warfare Centre på Rhode Island.

De hemmeligstemplede dokumentene ble stjålet fra et usikret nettverk hos underleverandøren. Den amerikanske marinen etterforsker nå hackerangrepet med hjelp fra det føderale politiet FBI.

Washington Post skriver at avisen har gått med på å holde tilbake enkelte detaljer om missilprosjektet av hensyn til rikets sikkerhet.

Den kinesiske ambassaden avviser ethvert kjennskap til hendelsen.

– Den kinesiske regjeringen motsetter seg og vil bekjempe alle former for hackerangrep, i tråd med loven, uttaler ambassadens talsmann.

Totalt er det 614 gigabyte med data om et prosjekt som kalles Sea Dragon som skal være stjålet.

(©NTB)