An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

- Kim og Trump skal besøke hverandre

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har akseptert USAs president Donald Trumps invitasjon til å besøke USA, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
13. juni 2018 - 06.01

CNA opplyser også at Kim inviterte Trump til Nord-Korea under deres møte i Singapore tirsdag.

«De to topplederne aksepterte med glede hverandres invitasjon, overbevist om at det vil være en ny viktig anledning til å forbedre relasjonen mellom Nord-Korea og USA», heter det i rapporten fra nyhetsbyrået.

Trump og Kims møte var det første mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder noensinne. Etter møtet sa Trump at han ville besøke Pyongyang på et passende tidspunkt, og at Kim vil bli invitert til Det hvite hus.

Det statlige nyhetsbyrået kaller tirsdagens møte for starten på en «radikal overgang» i nasjonenes forhold.

«Kim Jong-un sa at for å oppnå fred og stabilitet på Koreahalvøya og gjennomføre atomnedrustning, må de to landene forplikte seg til ikke å motarbeide hverandre ut fra en felles forståelse» heter det videre fra KCNA.

I erklæringen etter toppmøtet i Singapore forplikter USA seg til å gi Nord-Korea sikkerhetsgarantier, mens Nord-Korea lover å jobbe mot full atomnedrustning på Koreahalvøya.