An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Putin: Klar til å møte Trump

Russlands president Vladimir Putin sier han er rede til å møte Donald Trump så fort den amerikanske presidenten er klar.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
10. juni 2018 - 13.21

– Så fort den amerikanske siden er klar, vil det bli et møte, naturligvis avhengig av mitt arbeidsprogram, sa Putin på en pressekonferanse i den kinesiske byen Qingdao søndag.

– Den amerikanske presidenten har flere ganger sagt at han anser et slikt møte for nyttig. Det kan jeg bekrefte. Det er riktig, sa Putin.

Han sa også at han og Trump ennå ikke har diskutert hvor møtet skal holdes, men at flere land er ivrige etter å bistå med organiseringen, blant annet Østerrike.

– Men jeg mener det er et teknisk spørsmål. Det er viktig at slike møter, hvis de finner sted, har et konkret innhold, fastslo Putin.

En ikke navngitt europeisk tjenestemann sier til The Wall Street Journal at Putin for få dager siden ba statsminister Sebastian Kurz om hjelp til å organisere et slikt møte. Han skal også ha sagt at Trump-administrasjonen vurderer å si ja til et toppmøte med Putin.

Kurz, som vant valget i Østerrike med en nasjonalistisk og høyrepopulistisk retorikk, har forsøkt å innta en meglerrolle mellom Russland og andre vestlige land.

Landet har blant annet latt være å utvise russiske diplomater i forbindelse med forgiftningen av den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury i mars, slik andre vestlige land har gjort. Storbritannia mener at nervegiften som ble brukt, innebærer at Russland på en eller annen måte var innblandet i forgiftningen.

(©NTB)