An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Putin til Kina for å styrke bånd

Russlands president Vladimir Putin har innledet et tre dager langt besøk hos Kinas president Xi Jinping med mål om å styrke økonomiske og strategiske bånd.

Vladimir Putin. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Vladimir Putin. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Artikkel av: NTB
8. juni 2018 - 11.32

Etter en velkomstseremoni utenfor Folkets store hall i Beijing fredag hadde Putin først samtaler med statsminister Li Keqiang.

– Handelen og de økonomiske båndene mellom Russland og Kina holder et godt tempo, og vi ser fram til et godt samarbeid fremover, sa Putin til Li.

Statsministeren uttrykte ønske om at landene også må samarbeide tettere om atomenergi. Etter møtet med Li skulle Putin ha samtaler med president Xi.

Russland og Kina ønsker å styrke samarbeidet på nøkkelområder som infrastruktur, energi, forskning og teknologi, uttalte Putin i et intervju med China Media Group i forkant av besøket.

Russland har de siste årene fokusert på å styrke landets bånd med Asia i takt med det kjøligere forholdet til Vesten. Et sentralt element i denne sammenhengen vil derfor være den eurasiske militære og økonomiske samarbeidsblokken Shanghai Cooperation Organization (SCO), som i helgen møtes i Qingdao. Putin er ventet å delta under møtet.

SCO representerer en firedel av verdens samlede bruttonasjonalprodukt (BNP), 43 prosent av verdens befolkning og 23 prosent av planetens totale overflate, uttalte Putin i intervjuet.

– Ressursene er enorme. Når man tar i betraktning vekstdynamikken i Asia, i Kina og India, så ønsker vi å forsøke å gi en vitamininnsprøyting til Russlands økonomi og samle støtte til dynamikken som vi trenger, sa Putin i intervjuet.

Putin beskriver Xi som troverdig og oppriktig, og sier Xi er den eneste nåværende presidenten som har feiret sin fødselsdag sammen med Putin.

– Det var et veldig enkelt arrangement. Vi drakk en vodka-shot og skar opp noen pølser.

(©NTB)