Politikk

Sikrer avtale verdt én milliard

Foto: SLOBODAN MILJEVIC / NTB/Scanpix.

Foto: SLOBODAN MILJEVIC / NTB/Scanpix.

Artikkel av: NTB
3. juli 2018 - 12.02

Norge og Kroatia har undertegnet en samarbeidsavtale på 103,4 millioner euro, noe som tilsvarer nesten én milliard kroner.

Statsminister Erna Solberg (H) undertegnet avtalen tirsdag, og avtalen skal bidra til styrket næringslivs- og justissamarbeid med Kroatia gjennom EØS-midlene, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

– Med dagens avtaler styrker vi samarbeidet mellom Norge og Kroatia innenfor viktige sektorer. Her blir det gode muligheter for norsk næringsliv til å inngå partnerskap i prosjekter, sier statsminister Erna Solberg.

En del av avtalen omfatter blant annet et program med Innovasjon Norge (IN), som skal bidra til økt samarbeid mellom norske og kroatiske bedrifter. I tillegg vil Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) være involvert i et energisamarbeid.

Norges bidrag med EØS-midlene til Kroatia skal hjelpe til med reform av offentlig sektor, og styrking av sivilt samfunn.

Statsministeren avslutter tirsdag et todagersbesøk i Serbia og Kroatia, hvor økonomisk utvikling, tilnærming til Europa og den regionale sikkerhetssituasjonen på Vest-Balkan står på dagsordenen.

(©NTB)