Politikk

Trump: - Kina kan stikke kjepper i hjulene

USAs president Donald Trump sier i en Twitter-melding at Kina kan legge negativt press på forhandlingene med Nord-Korea.

Foto: Evan Vucci / AP.

Foto: Evan Vucci / AP.

Artikkel av: NTB
9. juli 2018 - 17.20

Trumps tweet mandag kommer etter at Nord-Korea rettet skarp kritikk mot de amerikanske forhandlerne i helgen.

– USA har kommet med ensidige og tyvaktige krav om fullstendig og irreversibel nedrustning i Nord- Korea, het det i uttalelsene fra Pyongyang. Myndighetene i landet unngikk imidlertid omhyggelig å kritisere Trump selv.

– Jeg er trygg på at Kim Jong-un vil overholde kontrakten vi signerte, og enda viktigere, håndtrykket vårt. Vi ble enige om å fjerne atomvåpnene fra Nord-Korea. Kina, på den annen side, kan legge negativt press på en avtale på grunn av vår holdning til kinesisk handel – håper ikke det, skriver Trump.

(©NTB)