An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

USA slår sammen sitt Palestina-kontor med ambassaden i Jerusalem

USA har besluttet å slå sammen landets generalkonsulat for Palestina med den nye ambassaden i Jerusalem, opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Foto: Brendan Smialowski/Pool Image via AP

Foto: Brendan Smialowski/Pool Image via AP

Artikkel av: NTB
18. oktober 2018 - 19.41
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Ifølge ham skal det amerikanske generalkonsulatet, et separat kontor som tidligere har ivaretatt USAs forbindelser med palestinerne, erstattes av et nytt kontor for palestinske saker, underlagt USAs Israel-ambassade i Jerusalem.

– Beslutningen er tatt med utgangspunkt i vår verdensomfattende innsats for å bedre effektiviteten ved våre virksomheter i utlandet. Det dreier seg ikke om noe signal om å endre USAs politikk rundt Jerusalem, Vestbredden eller Gazastripen, uttalte Pompeo torsdag.

Generalkonsulatet i Jerusalem har i mange år fungert som en de facto amerikansk ambassade for palestinerne. Som en enhet under USAs Israel-ambassade i Jerusalem skal imidlertid virksomheten rent fysisk fortsatt være lokalisert der den holder til i dag, i hvert fall inntil videre.

Kunngjøringen ble raskt kritisert av palestinernes president Mahmoud Abbas' internasjonale rådgiver Nabil Shaath.

– Nå kutter president Donald Trump de siste båndene han fortsatt har med det palestinske folket. Han sier i praksis at Jerusalem er for Israel. Denne beslutningen har ikke noe å gjøre med fred. Den kompliserer fred og gjør fred umulig, sa han.

Trump valgte i fjor å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassaden til byen. Tidligere i år kuttet USA i bistanden til Palestina. Dette gjorde at de palestinske myndighetene valgte å kutte nær all kontakt med Trump-administrasjonen.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.