Politikk

KrF-framgang etter blått veivalg

KrF øker sin oppslutning med 2,5 prosent poeng til 12,8 prosent i Agder-fylkene etter at valget om å gå i forhandlinger med dagens regjering er tatt.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
14. november 2018 - 06.21

Økningen kommer fram i en måling utført av Respons Analyse for Fædrelandsvennen.

– Jeg er glad for all framgang i en tid der partiet er i omstilling og forhåpentligvis på vei inn i regjering, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Nestleder Irene Solli i Agder KrF tilhørte fløyen som ønsket partileder Knut Arild Hareides alternativ, et samarbeid med Ap og Sp.

– Vi vet jo at Agder er en blåere del av KrF-land enn resten av landet, og den avklaringen som kom, tror jeg gir en partiet en boost her hos oss, sier hun.

Siden landsmøtet 2. november har 164 meldt seg inn mens 115 har forlatt partiet i Agder.

60 prosent av Agder-folket som vil stemme KrF er positive til å gå inn i regjeringen Solberg, mens 26 prosent er negative. 14 prosent er usikre på om dette er en riktig kurs.

Generelt er holdningen blant Agder-velgere mest negativ til at KrF går inn i regjeringen. 42 prosent er negative, 36 prosent positive, mens 22 prosent er usikre.

Målingen ble gjennomført i tidsrommet 7.- 9. november. 77 prosent av de spurte i 800 telefonintervjuer avga svar om partipreferanse.

(©NTB)