An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Macron: – Nekter å signere Mercosur-avtale

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han nekter å skrive under på en handelsavtale med Mercosur-landene om Brasil trekker seg fra Parisavtalen.

Foto: Ludovic MARIN / AFP

Foto: Ludovic MARIN / AFP

Artikkel av: NTB
30. november 2018 - 06.37

Handelsblokken Mercosur består av de fire søramerikanske landene Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil. Sistnevntes påtroppende president, Jair Bolsonaro, åpnet under valgkampen for å trekke Brasil fra Parisavtalen.

– Jeg er ikke for å skrive under på en svær handelsavtale med makter som har sagt de ikke vil respektere Parisavtalen, sa Macron under et statsbesøk i Argentina før G20-møtet.

Brasil er det største medlemmet av handelsblokken.

Videre sa den franske presidenten at han er villig til å gå videre i samtaler om individuelle handelsavtaler med Argentina.

Franske bønder har protestert over en økning i importen av storfekjøtt, noe som vil være en del av Mercosur-avtalen.

– Akkurat som Argentina, har Frankrike grenser når det kommer til landbruk. Men vi har klart å finne kompromisser som gjør det mulig for oss å fortsette prosessen, sa Macron til reporterne.

– Men jeg håper disse diskusjonene inkluderer alle våre ambisjoner, tilføyde Macron og siktet til Parisavtalen om klimaendringer.

(©NTB)