An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Kina: Grunnlaget for å løse handelskonflikten er lagt

Etter å ha forhandlet med USA i tre dager, sier kinesiske myndigheter i en uttalelse at grunnlaget for å løse handelskonflikten er lagt.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
10. januar 2019 - 06.07

– Kina og USA har gjennomført omfattende, grundige og omstendelige samtaler om handelsspørsmål og strukturelle utfordringer som er av felles bekymring, noe som førte til en gjensidig forståelse og la grunnlaget for å løse problemene som er til bekymring for begge parter, sier det kinesiske handelsdepartementet i en uttalelse.

De sier videre at partene har blitt enige om å fortsette å holde tett kontakt.

Amerikanske myndigheter har fra mandag til onsdag denne uken vært i Beijing for å forhandle med kineserne om å løse handelskonflikten mellom landene. 1. desember avtalte president Donald Trump og president Xi Jinping å sette konflikten på pause i 90 dager for å komme fram til en løsning.

Uttalelsene fra kinesiske myndigheter kommer dagen etter at USA sa de var godt fornøyd med handelssamtalene. Detaljene fra forhandlingene er ikke kjent.

(©NTB)