An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Vil fjerne NRK-lisensen

Regjeringen vil fjerne NRK-lisensen og modernisere mediestøtten.

Radiohuset til NRK på Marienlyst i Oslo og er et av 14 viktige norske kulturbygg som er besluttet fredet av Riksantikvaren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Radiohuset til NRK på Marienlyst i Oslo og er et av 14 viktige norske kulturbygg som er besluttet fredet av Riksantikvaren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
18. januar 2019 - 12.51

NRK-lisensen skal bort og all mediestøtte samles i én ordning. Det er planen til den nye flertallsregjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Høyre, Frp, Venstre og KrF ønsker å fjerne dagens lisens for å gjøre NRKs finansieringsmodell mer fremtidsrettet. Samtidig skal all mediestøtte samles i én ordning.

«NRK er en viktig fellesinstitusjon i Norge og skal sikres stabil og god finansiering. Regjeringen legger verdiene i NRK-plakaten til grunn for sitt arbeid», heter det blant annet i regjeringserklæringen.

Det betyr at regjeringen blant annet vil jobbe for at NRK først og fremst skal være et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud som ikke skal svekke inntektene til kommersielle aktører i kringkastingsmarkedet.

Samtidig heter det i erklæringen at muligheten for alternative og reklamefinansierte allmennkringkastingstilbud skal opprettholdes.

«Regjeringen vil ha en mediestøtte som er forutsigbar, ubyråkratisk og med størst mulig avstand til politiske myndigheter», heter det videre i dokumentet. Mediestøtteordningen skal føres videre og moderniseres og momsfritak for nettaviser innføres.

Regjeringen vil også jobbe for at internasjonale aktører som opererer i Norge må forholde seg til norske konkurransevilkår.

(©NTB)