Politikk

Macron vil beskytte europeisk matkultur

Aggressiv handelspolitikk truer europeisk landbruk og matkultur, advarer Frankrikes president Emmanuel Macron. Han vil beskytte europeiske mattradisjoner.

Foto: Charles Platiau/Pool Photo via AP

Foto: Charles Platiau/Pool Photo via AP

Artikkel av: NTB
24. februar 2019 - 00.00

– Den europeiske sivilisasjonens gastronomi, kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå av verdensmakter som jakter på aggressiv handelspraksis og som anser mat som bare et produkt på linje med alt annet, uten å vise hensyn til miljømessige, helsemessige eller kulinariske bekymringer, sa Macron lørdag i en tale på en landbruksmesse i Paris.

Talen var rettet til franske bønder som er kritisk til regjeringen, som de mener favoriserer eliten i byene på bekostning av landbruksområdene som er kjent for ost- og vinproduksjon.

Macron lovet i sin tale å beskytte europeiske landbrukspraksis og mattradisjoner. Han foreslår å bruke blokkjedeteknologi for å kunne spore matvarenes opprinnelse og til å sette Europa i førersetet i bruk av landbruksteknologi.

Uttalelsene kom lørdag, samtidig som EU planlegger ny landbrukspolitikk og samtidig som USA krever at jordbruk blir del av nye handelsforhandlinger med EU.

(©NTB)