Politikk

Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen

Øst politidistrikt har måttet legge bort flere andre oppgaver på grunn av etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Nå søker de om mer penger.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
16. april 2019 - 23.35

Etterforskningen av forsvinningssaken er svært ressurskrevende, og politidistriktet har brukt store ressurser på saken. Ifølge Nettavisen har Øst politidistrikt nå søkt Politidirektoratet om ekstra midler.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt av gårde en redegjørelse rundt denne saken og forklart hvilke utfordringer vi har stått overfor. Dette er oversendt til Politidirektoratet. Innholdet i brevet synes jeg mottaker skal få lese og vurdere før vi uttaler oss i mediene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Han bekrefter imidlertid at det store trykket på etterforskningen har gjort at dette har gått ut over andre oppgaver.

- Vi har etter beste evne forsøkt å ikke la det gå unødvendig utover andre svært høyt prioriterte oppgaver. Men sannheten er at det har gått utover oppgaver i det lavere sjiktet av alvorlighetspyramiden. Jeg skal ikke legge skjul på det, sier han.

Politiet antar at Hagen ble bortført fra boligen sin 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live. Det har heller ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene etter 11. februar da gjerningspersonene tok i bruk en ny måte å kommunisere på.

(©NTB)