Politikk

Theresa May vil sette dato for når hun går av

Har gått med på å fastslå en tidsplan.

Theresa May - Foto: Photo by Adrian DENNIS / AFP/NTB Scanpix

Theresa May - Foto: Photo by Adrian DENNIS / AFP/NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
17. mai 2019 - 06.40

Theresa May har gått med på å fastslå en tidsplan for å gå av som statsminister etter at det britiske Parlamentet neste måned stemmer over hennes brexitavtale.Dette møtet vil finne sted uavhengig av om Mays brexitavtale vedtas eller ikke.

– Vi har blitt enige med henne om at hun og jeg skal møtes etter den andre avstemningen for å bli enige om en tidsplan for valget av en ny leder for de konservative, sa toryenes partitopp Graham Brady etter at medlemmer av den såkalte 1922-komiteen i det konservative partiet holdt et møte med May torsdag.

May har allerede lovet å gå av dersom hun kan sikre at brexitavtalen hun har fremforhandlet med EU, godkjennes i Parlamentet.

Tidligere på torsdagen uttalte Boris Johnson at han vil stille som kandidat til ny partileder.

– Selvsagt vil jeg satse på dette. Jeg tror ikke det er en hemmelighet for noen. Men det kandidaturet er ikke ledig for øyeblikket, sa Johnson under en næringslivskonferanse i Manchester torsdag.

Johnson trakk seg fra regjeringen i fjor i protest mot Mays brexitavtale med EU.

– Vi har de siste tre årene sviktet i å skape et overbevisende bilde av hvordan brexit kan gi mening, og hvordan vi kan utnytte mulighetene brexit gir, sa Johnson videre.

I kampen om ledervervet i Det konservative partiet, holdes det en rekke avstemninger der kandidaten som får færrest stemmer i hver runde elimineres. Når kun to kandidater gjenstår, velges vinneren gjennom en avstemning blant partimedlemmene.

(©NTB)