Reise

Selger rom for 5.000 kroner natten i Hedmark

Utrolig nok så er ventetiden på halvannet år.

Frode Schei. Foto: Anders Horntvedt.

Artikkel av:  Redaksjonen
10. juli 2017 - 10.44

Et av Norges mest kostbare rom er på 16 kvadratmeter. Det har hverken vannklosett eller innlagt strøm, men lokker med elg i solnedgang.

- Jeg er fullstendig overbevist om at disse hyttene har større potensial, både nasjonalt og internasjonalt. Tenk deg en tysker som får øye på en elg mens han sitter på verandaen. Eller å se rett opp på stjernehimmelen for en asiat som kommer fra en storby, sier Frode Schei, daglig leder og gründer i Tretopphyttene, til Finansavisen.

Helgeprisene er opp til 4.999 kroner natten.

Prisene ser imidlertid ikke ut til å skremme kundene. I den største hytta er stort sett samtlige fredager og lørdager fullbooket frem til juli 2018, og først i oktober 2018 begynner det å bli ordentlig luft i kalenderen.

Foto: Anders Horntvedt.

Ifølge Finansavisen ligger hyttene omtrent 20 minutters kjøring nord for Brummundal, et stedsnavn som kanskje ikke klinger så eksotisk for norske ører, men Schei peker på at bedriftens fem tretopphytter ligger to timer fra Oslo og én time fra Gardermoen.

- I dag kommer 95 prosent av omsetningen vår fra norske gjester. For en utlending er dette ordentlig villmark, sier Schei til Finansavisen.

Foto: Anders Horntvedt.

Innbyrdes ligger hyttene spredt, men samtlige av dem ligger i Ringsaker kommune. De ligger i utmark, og nøkkelen for å få byggetillatelse er at de har status som midlertidige bygg. Hver hytte får lov til å stå i 10 år.

Schei oppgir 2016-omsetningen til 5,5 millioner kroner, rundt 10 prosent lavere enn året før.