Reise

De ti beste stedene å reise alene

Den lille havfrue på Refshaleøen i København. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Den lille havfrue på Refshaleøen i København. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Artikkel av: Karen Thue
18. september 2017 - 09.13

Nettsiden travelandleisure.com har kåret de aller beste stedene å reise alene - særlig for kvinner. 

Nummer én på listen er Barcelona i Spania. Det er en by der du kan gå over alt, og det skal mye til for å gå seg vill, dersom man har et kart. Du kan vindushoppe langs Las Ramblas, gå tur langs stranden eller vandre gjennom Gaudi-parken. Det er masse gode restauranter og tapas-barer. 

Nummer to er Seattle. Dette er en sjarmerende by med masse kafeer en forkjærlighet for kaffe. Det er kort vei mellom spisesteder, butikker og attraksjoner.

Tredjeplassen går til München i Tyskland. Dette er en by som byr på glade mennesker, øl-hager og fristende bakverk. I desember er det julemarkeder der, hvor du kan kose deg med tradisjonell glühwein. 

Fjerdeplassen går til Dubrovnik i Kroatia, femteplassen til Austin i Texas og sjetteplassen til Salzburg i Østerrike. På syvendeplass finner vi Taipei i Taiwan og på åttende, den vakre øyen Saba i Karibia. 

Niendeplassen går til vår nabo Danmark og København, mens tiendeplassen går til Melbourne i Australia.