Reise

Høstferie med finest vær i nord

Tromsø vil sannsynligvis få den tørreste septembermåned siden 1990. Skal du reise innenlands i høstferien er det nettopp i nord det ventes best vær.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

Artikkel av: NTB
27. september 2017 - 11.38

– Vi forventer ikke store endringer på det strålende høstværet i Nord-Norge. Høytrykket som har gitt det fine været ligger stille, og det har gitt lite skyer, mye sol og god temperatur, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thines i Meteorologisk institutt til NTB.

Neste uke er det høstferie mange steder i Norge, og for ferierende nordmenn vil det altså være finest vær i nord.

– Tar man turen nord for Dovre, kan man ha håp om fine dager i høstferien, sier meteorologen.

Mot rekord i Tromsø

Det fine været i nord tar Tromsø enda et hakk nærmere ny rekord for tørreste septembermåned. Rekorden fra 1990 kom etter en septembermåned med kun 18,9 millimeter nedbør. Hittil i september har Tromsø kun hatt 4 millimeter nedbør. Det er videre ventet stabilt, fint vært i nord.

– Det ligger an til rekord i Tromsø. Det blir spennende å følge, sier Thines.

Festen er over i vest

Vestlandet har også hatt høytrykk og fint vær denne uken. Etter flere dager med temperatur på 20 grader, kan Bergen i løpet av onsdag få ny rekord for antall sammenhengende sommerdager i september. Men det er ventet lavtrykk, skyer og nedbør de kommende dagene.

– Festen er nok over på lørdag for Vestlandet, sier Thines.

På Østlandet er det ventet skyer, og etter hvert vil regnværet i vest fortsette østover. Østlandet kan dermed vente seg våtere vær neste uke.

(©NTB)