Reise

Krise: 200 piloter sykmeldt på kort varsel

Fly fra Air Berlin

Fly fra Air Berlin

Artikkel av: NTB
12. september 2017 - 17.02

Det konkursrammede tyske flyselskapet Air Berlin måtte avlyse over 100 flygninger da rundt 200 piloter meldte inn sykdomsfrafall på kort varsel.

Ledelsen raser og anklager de ansatte for å sabotere forsøket på å berge flyselskapet fra nedleggelse.

– I dag er Air Berlins eksistens truet, fastslår selskapets operasjonelle direktør Oliver Iffert i et internt notat som nyhetsbyrået DPA har sett.

Rundt 200 av selskapets 1.500 flygere har gitt beskjed om at de er blitt syke, opplyste Air Berlin tirsdag. Et stort antall flygninger måtte avlyses, både i Tyskland og til internasjonale destinasjoner som Los Angeles og Dubai.

Ifølge tabloidavisa Bild skyldes det høye antallet sykmeldinger en strid om flygernes mulige overførsel fra det konkursrammede selskapet til en mulig ny kjøper. Det avviser pilotforeningen Vereinigung Cockpit (VC).

– På ikke noe tidspunkt oppfordret VC dem til å melde seg syke, het det derfra.

Selskapets toppsjef Thomas Winkelmann mener flygerne «leker med ilden» med sin antatte protestaksjon. Allerede fredag utløper fristen for budgivere som kan være interessert i å ta over deler av Tysklands nest største flyselskap.

– Vi er midt i de siste forhandlingene med potensielle investorer. En stabil drift er en forutsetning for at disse forhandlingene skal lykkes. Det er den eneste måten å sikre så mange arbeidsplasser som mulig, sier Winkelmann.