Reise

Tokyo øker i popularitet blant turister

Flere og flere drar på ferie til storbyer. Den mest besøkte byen er en Thailandsk favoritt. 

Tokyo. Foto: Scanpix

Tokyo. Foto: Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
26. september 2017 - 16.05

- Vi opplever at flere enn noensinne drar på forretnings- og fritidsreiser til byer. I tillegg vet vi at de reisende forventer sømløse og personlige reiseopplevelser. Oppfordringen fra forbrukerne er krystallklar. Byer som leverer på de reisendes forventninger er best posisjonert for å bli en ekte destinasjonsby, og oppleve fordelene ved besøksvekst og større forbruk, sier Inge Kjønnøy, sjef for Mastercard Norge.

Mastercard kommer med en årlig rapport over folks internasjonale reise- og forbruksvaner, og for andre året på rad er det Bangkok som troner øverst på listen over de mest populære turistbyene i verden, «Mastercard Global Destination Cities Index». 

I 2016 hadde den Thailandske hovedstaden 19,41 millioner besøkende, og var med det litt foran London med sine 19,06 millioner besøkende. 

På tredjeplass finner vi Paris som hadde 15,45 millioner besøkende. 

Når det gjelder prognosene for inneværende år er det én by som skiller seg kraftig ut. 

Tokyo som skal arrangere OL i 2020 forventer en vekst i antall besøkende på hele 12,2 prosent. Den nest største veksten ventes i Dubai med en økning på 7,7 prosent.

Når det gjelder New York ventes faktisk en tilbakegang på 2,4 prosent i år. 

Populære Japan

Av de 132 byene på listen til Mastercard er Tokyo den byen som har opplevd den sjette største veksten i antall besøkende mellom 2009 og 2016.

I nevnte periode har antall besøkende økt med 17,7 prosent. Den største økningen er det imidlertid en annen japansk by som står for. Det er Osaka med en økning på hele 24 prosent.